• "Mert Keskeny az az út amely az Életre visz és kevesen vannak akik azon járnak" Mt. 7:14

  • "A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre" 2Tim 3:16

  • "Én vagyok az ajtó: ha valaki rajtam át megy be, megtartatik, az bejár és kijár, és legelőre talál." Jn 10:9.

  • "Mert Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen" Jn. 3:16

Sipos-Vizaknai GergelyLelkesz kicsi
Bemutatkozás:

A nevem Sipos-Vizaknai Gergely, 1977. augusztus 30-án születtem Túrterebesen. Életem/ életünk egyik vezérigéje: „Élek többénem én, hanem él bennem a KRISZTUS.” (Gal. 2,20) Középiskolai tanulmányaimat a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában végeztem, itt érettségiztem 1995-ben. 1995-2001. között voltam hallgatója a Sárospataki Református Teológiai Akadémián, hitvestársammal együtt. Ő Sipos-Vizaknai (szül. Mikes) Gabriella, 1974. december 28-án született Hatvanban.

Házasságot 2000. július 8-án kötöttünk. Az Úr házasságunkat három gyermekkel áldotta meg: Ábel (szül.: 2003), Márton (2005), Katinka (2008).

2001-ben szenteltek fel bennünket Miskolcon. 2000 márciusa óta látjuk el a lelkészi szolgálatot a Vizsolyi Református Gyülekezetben. Először, mint ötödéves teológusok, 2000 szeptemberétől segédlelkészként, majd 2001 szeptemberétől helyettes lelkészként. 2003 októberében történt beiktatásom óta rendes lelkészként szolgálok, feleségem pedig, mint beosztott lelkipásztor. 2000. szeptember 1. – 2004. december 31. között helyettes lelkipásztori minőségben szintén együttszolgáltunk a szomszédos Hejcei és Vilmányi Gyülekezetekben is.

Hitvestársam a teológiai tanulmányok befejezése után a Károli Gáspár Református Egyetem Nagykőrösi Tanítóképző Főiskolai Karán hittanoktatói diplomát is szerzett, így ő főként a hittanoktatást, a gyermek- és az ifjúsági munkát végzi, s tagja Egyházmegyénk Katechetikai Bizottságának.

Jómagam az Egyházkerület Tanulmányi, valamint az Egyházmegye Missziói, Tanulmányi és Építésügyi Bizottságában vállaltam szolgálatokat.

Államvizsga dolgozatként a Vizsolyi Református Egyházközség történetét írtam meg, amelynek bővített változata 2003-ban könyv formájában is megjelent „VIZSOLY – A magyar Biblia bölcsője” címmel (Hernád Kiadó, Debrecen). Öt éve vagyok munkatársa a Bibliaolvasó kalauznak.

JÉZUS KRISZTUST, Akié minden hatalom mennyen és földön, mindketten személyes megváltónknak és életünk egyedüli Urának ismerjük el.

Sipos-Vizaknai Gergely

Református lelkipásztor
+36 30 639 2975

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működés érdekében.